Logo

Agenda met kermissen Het weekend van het zomeruur 2019

Het weekend van het zomeruur 2019

Het weekend van het zomeruur

 

Tijdens het laatste weekend van maart gaan we in België over op het zomeruur. Je moet je uurwerk dan een uur verder draaien. Vanaf deze dag zijn de dagen weer langer.

 

Waar komt het zomeruur vandaag ?

 

Ieder jaar weer laaien de discussies op omtrend het zomer- en winteruur. Om beter te begrijpen, moet je weten dat de aarde is verdeeld in 24 uurzones. België is gelegen in de Greenwich zone, waar de nulmeridiaan doorheen loopt en het GMT-uur wordt toegepast. Greenwich Mean Time.

 

Zomeruur = + 1 uur

 

In België gebeurt de overgang van winter- naar zomeruur sinds 1996 tijdens het laatste weekend van maart. Dit gebeurt op zondagmorgen om 1 uur. Wat het zomeruur betreft wordt 2 uur ‘s nachts… 3 uur in de ’s nachts.

 

Wist je dat deze overgang naar het zomeruur deel omschreven werd in een wet ? Er is een volledig koninklijk besluit aan gewijd, opgesteld door het ministerie van binnenlandse zaken net als een Europese richtlijn (Zie het Belgisch Staatsblad van 19.12.1997, p.34256).

 

Het zomeruur en jouw evenementen

 

Hieronder vind je de lijst met de evenementen (kermis, feest, braderij, …) die doorgaan tijdens de nacht dat het zomeruur ingaat. Vergeet niet je kortingsbonnen voor deze evenementen uit te printen.

 

Evenementen

Geen kermis

Kerstmarkt 2018

Alle evenementen

Kermis in de kijker


Zoeken


Zoek een evenement of attractie


Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Cookies en privacy

© Copyright 2018 - Kermisfeest - Wettelijke bepalingen - Inleiding en contact

Gebruiksvoorwaarden van de website en bescherming van de persoonlijke gegevens

All rights reserved | Communication - Ontwerper van de website : E-net Business