Logo

Agenda met kermissen Carnavalskermis 2020 (Het carnaval in Leuven)

Carnavalskermis 2020 (Het carnaval in Leuven)

Carnavalskermis

Het carnaval in Leuven gaat door van zaterdag 07 maart 2020 tot maandag 16 maart 2020. U kunt 2 kortingsbonnen uitprinten.

Carnavalskermis In het kort...

Op vrijdag en zaterdag staan er verschillende animaties op het programma in de straten van Leuven: grote poppen, muziek, een stoet met maskers en pluimen, ... De stad Leuven onthaalt jaarlijks een mooie carnavalstoet. Er staat tevens 12 dagen lang een toffe carnavalskermis in het centrum, waarvoor u hieronder kortingsbonnen kunt vinden.

 

 

Kortingsbon carnavalskermis 2020

Geniet van 2 kortingsbonnen voor Carnavalskermis. Ter herinnering, deze bonnen zijn niet geldig op dagen met een verlaagd tarief en niet cumuleerbaar. Klik hier om de kortingsbonnen te printen voor dit evenement. Carnavalskermis is toegankelijk vanaf 07-03-2020 tot 16-03-2020

Uw tofste kermisattracties carnavalskermis 2020

Het carnaval in Leuven groepeert een serie kermisattracties. De leden hieronder respecteren het kwaliteitshandvest kermis-feest.be die te consulteren zijn op deze website. Het zijn aanbevolen kermisattracties

Programma van carnavalskermis 2020

Zaterdag 15h11 vertrek Internationale Prinsenstoet

Het carnaval van Leuven heeft al een zeer lange traditie. Mannen geboren in hetzelfde jaartal kwamen er samen om ook tijdens de lange wintermaanden ludiek bezig te zijn. Zo werd het Verbond der Jaartallen opgericht, die mannen van dezelfde leeftijd bijéén bracht om kledij te vervaardigen voor de Stoet der Jaartallen. Zo ook de Orde der Pietermannen, oorspronkelijk mannen van gegoede families die rondom de Sint Pieterskerk woonden.

Het Leuvens Carnaval begint met de jaarlijkse Prinsenverkiezing in november, waarbij er een Prins verkozen wordt uit soms wel 6 verschillende kandidaten. Het Carnaval zelf wordt gekleurd door e Internationale Prinsenstoet tijdens Halfvasten en het Internationaal Prinsenbal, waarop Prinsen en carnavallisten van wijd en zijd zich met elkaar komen verbroederen.

Praktische informatie carnavalskermis 2020

Deze bladwijzer herneemt de samenstelling van Carnavalskermis per type kermisattractie (bv. Grote Sensaties, frietkramen, andere draaimolens, ...). Indien wij over de informatie beschikken, tonen wij een gedetailleerde kaart, de openingsuren en andere nuttige informatie.

Samenstelling van Carnavalskermis

Dit is de lijst met de aanwezige kermisattracties per specialiteit.

Eendjes vangen
Lunaparken en kansspelen

Kortingsbon

Deze website biedt u 2 kortingsbonnen voor Het carnaval in Leuven

Verstuur een email

Zoeken


Zoek een evenement of attractie

Herfst 2020


Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Cookies en privacy

© Copyright 2020 - Kermisfeest - Wettelijke bepalingen - Inleiding en contact

Gebruiksvoorwaarden van de website en bescherming van de persoonlijke gegevens

All rights reserved | Communication - Ontwerper van de website : E-net Business