Logo

Agenda met kermissen Carnaval 2020 (Het carnaval in Asse)

Carnaval 2020 (Het carnaval in Asse)

Carnaval

Het carnaval in Asse gaat door op de dag van zondag 08 maart 2020.

Carnaval In het kort...

Het carnaval in Asse is de gelegenheid om kennis te maken met de folkloristische en culturele groepen uit de regio. Vijf dagen lang kleurt het carnaval de stranten Asse. U kunt dan zelf ook kennis maken met de Carnavalprins die reeds op de laatste zaterdag van november werd verkozen en met Prinses Sandra I.

Het feest heeft al een lange traditie. Er is de bekende Assekoekenworp en de Dreuïge Moindag, met tal van optredens van Vlaamse artiesten. Het is een absolute aanrader voor wie kennis wil maken met de echte folklore uit de streek.

 

 

Programma van carnaval 2020

Op vrijdag overhandigd de burgemeester overhandigt de macht aan de regerende prinses Sandra I. Nadien wordt er een receptie aangeboden in het gemeentehuis, gevolgd door een rondgang in de steunende herbergen. De machtsoverdracht vindt plaats om 19.33 uur in het gemeentehuis.

Op zaterdag in de namiddag bezoekt prinses Sandra, samen met een delegatie van de Raad van Elf en een delegatie van haar vereniging, de rusthuizen. Nadien opent zij officieel de kermis.

’s Avonds is er het Prinsessenfeest in ’t Jass (Asphaltcosite 20, Asse) waar prinses Sandra I carnavalsdelegaties uit binnen- en buitenland ontvangt.

Op zondag trekt de kleurige carnavalstoet om 14h30 door de straten van Asse, voorafgegaan door een publiciteitskaravaan. Aansluitend is de traditionele Assekoekenworp gevolgd door een optreden van de verschillende deelnemende verenigingen. Later op de avond wordt het resultaat bekend gemaakt van de deelnemende verenigingen uit Asse.

Maandag is ‘Dreüge moindag’, met optredens van Vlaamse artiesten vanaf 13.00 uur in ’t Jass (Asphalcosite 20, Asse).

Op dinsdag bezoeken alle carnavalgangers om 10h de wekelijkse markt van Asse.

Asse is een erg actieve gemeente ! Er is zelfs een gemeentelijke Carnavalsraad, om de zich boven elke levensbeschouwing of politieke overtuiging te zetten om het carnaval in Asse in stand te houden en te ontwikkelen.
Deze Raad van Elf brengt zoveel mogelijk carnavaleske, culturele en folkloristische verenigingen samen, stimuleert diverse kunstzinnige vrijetijdsbestedingen en werkt de volkscreativiteit in de hand. Volkscultuur krijgt een speciaal plaatsje en er worden contacten gelegd met andere carnavalsverenigingen om de folklore en het carnavalsfeest in Asse meer bekendheid te geven.

Verstuur een email

Zoeken


Zoek een evenement of attractie

Carnaval 2020


Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Cookies en privacy

© Copyright 2020 - Kermisfeest - Wettelijke bepalingen - Inleiding en contact

Gebruiksvoorwaarden van de website en bescherming van de persoonlijke gegevens

All rights reserved | Communication - Ontwerper van de website : E-net Business