Logo

Agenda met kermissen Paasfoor 2019 (De kermis in Kortrijk)

Paasfoor 2019 (De kermis in Kortrijk)

Paasfoor

De kermis in Kortrijk gaat door van donderdag 18 april 2019 tot zondag 05 mei 2019. U kunt 33 kortingsbonnen uitprinten.

Paasfoor In het kort...

Ieder jaar wordt de binnenstad van Kortrijk tweeëneenhalve week lang bezet door een grote kermis, de Paasfoor, met meer dan 100 attracties verspreid over de talrijke pleinen en straten van het centrum. Er zijn attracties voor alle leeftijden: van draaimolens voor de allerkleinsten tot sterke sensaties voor de groteren, zonder de heerlijke eettenten te vergeten, de behendigheidsspelen, … en er zijn ook tal van toffe bijkomende animaties zoals bv. het vuurwerk op de openingsdag en nog veel meer!

Dit grote feest vond haar oorsprong al in de middeleeuwen, toen jaarlijks rond Pasen een grote jaarmarkt plaatsvond. De Paasfoor is al ettelijke malen van locatie verhuisd, om nu de diverse pleinen van de binnenstad te bezetten. Het evenement begint traditioneel op Witte Donderdag, met een groot vuurwerk.

Kortingsbon paasfoor 2019

Geniet van 33 kortingsbonnen voor Paasfoor. Ter herinnering, deze bonnen zijn niet geldig op dagen met een verlaagd tarief en niet cumuleerbaar. Klik hier om de kortingsbonnen te printen voor dit evenement. Paasfoor is toegankelijk vanaf 18-04-2019 tot 05-05-2019

Kortingsbonnen van onze bevoorrechte sponsoren

Programma van paasfoor 2019

De kermis heeft een jarenlange traditie en daardoor een rijke geschiedenis. De kermis nam altijd een belangrijke rol in beslag in het maatschappelijk leven. Het was het moment dat men kennis kon maken met exotische fenomenen, wetenschappelijke nieuwigheden en wereldwonderen.

Bezoek onze tentoonstelling in het Erfgoedhuis over dit rijke verleden met allerlei boeiende verhalen en kermisanekdotes rondom de Kortrijkse familie Semay.

 

De foorkramen zijn open :

 • op maan,- dins, en donderdag open van 15 tot 23 uur (Witte Donderdag vanaf 15 tot 01 uur)
 • op woensdag van 14 tot 23 uur
 • op vrijdag van 15 tot 01 uur (Goede Vrijdag vanaf 16.30 uur)
 • op zaterdag van 14 tot 01 uur
 • op zondag van 14 tot 24 uur
 • op Paasmaandag van 9 tot 24 uur (verplicht open van 13u tot 23u)
 • op woensdag 30 april, donderdag 1 mei en 2 mei van 14u tot 01u

De eetkramen mogen openen vanaf 11u30 met uitzondering van de kramen op de Grote Markt - kant ING

Evenementen

 • Openingsvuurwerk (18-04-2019)

  Op Witte donderdag wordt de Paasfoor officeel om 15 uur geopend door de burgemeester op het stadhuis, in aanwezigheid van het voltallige Schepencollege. Vervolgens worden de prinsjes en princesjes van de paasfoor gekroond, dat zijn de kindjes die 6 jaar worden op Witte Donderdag. Na de kroning mogen zij in de schatkist grabbelen.

   

  Om de dag feestelijk af te sluiten, is er 's avonds om 22.30 uur een gratis vuurwerk.

 • Dag aan verminderd tarief (05-05-2019)

  Op de allerlaatste dag van de Paasfoor, organiseren de foorkramers naar jaarljkse gewoonte een verminderingsdag met kortingen op alle attracties. Op die dag zijn de kortingsbonnen van deze website niet geldig.

Praktische informatie paasfoor 2019

Deze bladwijzer herneemt de samenstelling van Paasfoor per type kermisattractie (bv. Grote Sensaties, frietkramen, andere draaimolens, ...). Indien wij over de informatie beschikken, tonen wij een gedetailleerde kaart, de openingsuren en andere nuttige informatie.

Verstuur een email

Zoeken


Zoek een evenement of attractie

Herfst 2019


Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Cookies en privacy

© Copyright 2019 - Kermisfeest - Wettelijke bepalingen - Inleiding en contact

Gebruiksvoorwaarden van de website en bescherming van de persoonlijke gegevens

All rights reserved | Communication - Ontwerper van de website : E-net Business