Logo

Agenda met kermissen Gentse Feesten 2020 (Het feest in Gent)

Gentse Feesten 2020 (Het feest in Gent)

Gentse Feesten

Het feest in Gent gaat door van vrijdag 17 juli 2020 tot zondag 26 juli 2020. U kunt 1 kortingsbon uitprinten.

Gentse Feesten In het kort...

Sinds 1843 gaan in Gent de Gentse Feesten door in de binnenstad, een 10-dagen durend groot volksfeest dat tot ver buiten de grenzen bekend is. In het begin droeg dit feest de naam Algemene Kermis. Na de 2de WO nam het feest behoorlijk in populariteit af. Men ondernam verschillende pogingen om het geest nieuw leven in te blazen, wat lukte vanaf de jaren 70-80. In de jaren 90 voegde men er dan een culturele noot aan toe, waardoor dit feest uitgroeide tot een reuze-evenement met tal van optredens en natuurlijk een kermis. De ganse binnenstad is dan volledig autovrij.

De kermis bestaat uit een 26-tal attracties, waaronder enkele in het genre van grootvermaak. Voor ieder wat wils dus ! Vergeet niet te kijken welke kortingsbonnen u wenst uit te printen voor u gaat !

 

Kortingsbon gentse feesten 2020

Geniet van 1 kortingsbon voor Gentse Feesten. Ter herinnering, deze bonnen zijn niet geldig op dagen met een verlaagd tarief en niet cumuleerbaar. Klik hier om de kortingsbonnen te printen voor dit evenement. Gentse Feesten is toegankelijk vanaf 17-07-2020 tot 26-07-2020

Uw tofste kermisattracties gentse feesten 2020

Het feest in Gent groepeert een serie kermisattracties. De leden hieronder respecteren het kwaliteitshandvest kermis-feest.be die te consulteren zijn op deze website. Het zijn aanbevolen kermisattracties

Programma van gentse feesten 2020

 

De Gentse Feesten zijn ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste openluchtfestivals in Europa, dat zich uitstrekt over de ganse oude stad Gent. Gedurende meer dan 10 dagen ontmoeten plaatselijke bewoners de talrijke bezoekers die dan naar Gent afzakken. Tijdens de Gentse Feesten is er ook een kermis. Zo staan er momenteel ook meer dan 30 attracties verspreid over de 3 pleinen in de stad: het Sint Pietersplein, het net nieuw aangelegde Kramersplein en het Sint Amandplein.

 

Een beetje geschiedenis

 

De Gentse Feesten beginnen altijd de zaterdag vóór de derde zondag in juli met de proclamatie in het gents van de belleman, zoals de historische stadsomroeper destijds heette. Het is het startschot voor een feestelijke processie met tal van groepen die te voet of op versierde wagens doorheen de straten trekken.

 

De Gentse Feesten eindigen op de tweede maandag om 23u. Dat is "de dag van lege portefeuilles", die wordt ingeleid door de Kaarskensprocessie. Deze processie is de reconstructie van de gedwongen mars van de Gentse notabelen die in 1539 in opstand kwamen tegen Keizer Karel. Zij kregen de bijnaam stroppendragers, wat sindsdien de bijnaam is van de mensen van Gent.

  

Verschillende evenementen

 

Gedurende de ganse periode van de Gentse Feesten komen tal van muziekanten en  straatartiesten uit de hele wereld zorgen voor allerlei optredens als circusacts of muziek.

 

Je kunt bekende musici en artiesten ontdekken op de talrijke podia die in de straten zijn geïnstalleerd en waarvan het publiek gratis kan genieten.

 

De Gentse Feesten herbergen verschillende festivals : het Internationaal Straattheaterfestival, het Internationaal Poppentheater, het Gent Jazz Festival, een technomuziekfestival, een festival van muziek- en videokunst en een wereldmuziekfestival genaamd Polé Polé.

 

Praktische informatie gentse feesten 2020

Deze bladwijzer herneemt de samenstelling van Gentse Feesten per type kermisattractie (bv. Grote Sensaties, frietkramen, andere draaimolens, ...). Indien wij over de informatie beschikken, tonen wij een gedetailleerde kaart, de openingsuren en andere nuttige informatie.

Samenstelling van Gentse Feesten

Dit is de lijst met de aanwezige kermisattracties per specialiteit.

Mini botsauto's en autoscooters

Kortingsbon

Deze website biedt u 1 kortingsbon voor Het feest in Gent

Verstuur een email

Zoeken


Zoek een evenement of attractie


Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Cookies en privacy

© Copyright 2021 - Kermisfeest - Wettelijke bepalingen - Inleiding en contact

Gebruiksvoorwaarden van de website en bescherming van de persoonlijke gegevens

All rights reserved | Communication - Ontwerper van de website : E-net Business