Logo

Agenda met kermissen Carnavalfoor 2020 (Het carnaval in Halle)

Carnavalfoor 2020 (Het carnaval in Halle)

Carnavalfoor

Het carnaval in Halle gaat door van zaterdag 14 maart 2020 tot zondag 29 maart 2020. U kunt 6 kortingsbonnen uitprinten.

Carnavalfoor In het kort...

Het Halse carnaval is volgens het aantal feestvierders verspreid over alle dagen het grootste carnaval van het land. Halle is ook niet voor niets de Carnavalhoofdstad van Vlaanderen. Het is een groots gratis evenement waar alle inwoners uit de streek zich kunnen terugvinden.

Het Halse carnaval bestaat al sinds 1403, gebaseerd op de stadsarchieven van betalingen aan doortrekkende “pijpers en blazers”. Het heette destijds “Sinte Greef”, genaamd naar een onbestaande heilige, en men kocht dan koeken mannetjes in de vorm van deze heilige. Eind 19de eeuw, begin 20ste eeuw deed de kerk een flinke poging dit verderfelijke feest te verbannen waardoor menig Hallenaar het hele jaar door zijn geld spaarde om naar Binche te trekken op Vastenavond. Dat vonden de Halse handelaars niet goed, en zij richtte in 1905 Halattration op en haalden met Halfvasten een kermis en stoet naar Halle. Het werd het grote en moderne carnavalsfeest dat Halle vandaag kent, met één van de grootste kermissen van het land met niet minder dan 120 attracties. Tijdens deze kermis kunt u ook carnavalsmuziek beluisteren op Carnavalradio Halle, een initiatief van de stadsradio van Halle.

Kortingsbon carnavalfoor 2020

Geniet van 6 kortingsbonnen voor Carnavalfoor. Ter herinnering, deze bonnen zijn niet geldig op dagen met een verlaagd tarief en niet cumuleerbaar. Klik hier om de kortingsbonnen te printen voor dit evenement. Carnavalfoor is toegankelijk vanaf 14-03-2020 tot 29-03-2020

Uw tofste kermisattracties carnavalfoor 2020

Het carnaval in Halle groepeert een serie kermisattracties. De leden hieronder respecteren het kwaliteitshandvest kermis-feest.be die te consulteren zijn op deze website. Het zijn aanbevolen kermisattracties

Programma van carnavalfoor 2020

De zaterdag vóór aanvang : verbranding van de heerschappij van het prinsenpaar van het jaar ervoor op de Halse Grote Markt

Eerste zaterdag: Kindercarnaval vanaf 12h30 met verkiezing miniprinsenpaar en animaties. Aansluitend een echte kinderfuif.

Eerste zondag: officiële opening Foor vanaf 14h30 door het nieuwe miniprinsenpaar met tal van gratis bonnetjes en ritjes !

Tweede zaterdag: 16h : Deuvelstoet, brouwen van de prins, verwekken vrouwelijk schoon, aankleden kleine vaantjesboer en eerste dolle nacht!

Tweede zondag:
14h00 Reuze reclamestoet
20h30 Grote lichtstoet
Tweede dolle nacht

Tweede maandag: ’s Avonds: Korttenmaandagstoet met krottenworp
Als afsluiting: verbranding carnaval en laatste dolle nacht

Tweede en derde zondag : Familiedagen met extra kortingen op alle attracties - dan gelden onze kortingsbonnen niet!

Praktische informatie carnavalfoor 2020

Deze bladwijzer herneemt de samenstelling van Carnavalfoor per type kermisattractie (bv. Grote Sensaties, frietkramen, andere draaimolens, ...). Indien wij over de informatie beschikken, tonen wij een gedetailleerde kaart, de openingsuren en andere nuttige informatie.

Samenstelling van Carnavalfoor

Dit is de lijst met de aanwezige kermisattracties per specialiteit.

Kermissuikerwaren
Lunaparken en kansspelen
Allerlei Lekkernijen
Andere attracties

Kortingsbon

Deze website biedt u 6 kortingsbonnen voor Het carnaval in Halle

Verstuur een email

Zoeken


Zoek een evenement of attractie

Sint Valentijn 2020


Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Cookies en privacy

© Copyright 2020 - Kermisfeest - Wettelijke bepalingen - Inleiding en contact

Gebruiksvoorwaarden van de website en bescherming van de persoonlijke gegevens

All rights reserved | Communication - Ontwerper van de website : E-net Business