Logo

Agenda met kermissen Zuidfoor 2020 (De kermis in Bruxelles)

Zuidfoor 2020 (De kermis in Bruxelles)

Zuidfoor

De kermis in Bruxelles gaat door van zaterdag 01 augustus 2020 tot maandag 31 augustus 2020. U kunt 41 kortingsbonnen uitprinten.

Zuidfoor In het kort...

Zoals jaarlijks het geval is kijkt iedereen rijkhalzend uit naar de Zuidfoor waar de veiligheid van jaar tot jaar wordt versterkt. Met meer dan 130 verschillende attracties biedt de Zuidfoor je de nodige dosis plezier. Uiteraard vind je hier de meest adembenemende allernieuwste attracties, maar ook meer traditionele en klassieke molens. De Zuidfoor staat voor gegarandeerd plezier voor groot en klein !

Er zijn twee dagen voorzien met verlaagd tarief, naast de kortingsbonnen die de ganse duur van de Zuidfoor geldig zijn. Het volstaat de kortingsbonnen hieronder uit te printen.


Kortingsbon zuidfoor 2020

Geniet van 41 kortingsbonnen voor Zuidfoor. Ter herinnering, deze bonnen zijn niet geldig op dagen met een verlaagd tarief en niet cumuleerbaar. Klik hier om de kortingsbonnen te printen voor dit evenement. Zuidfoor is toegankelijk vanaf 01-08-2020 tot 31-08-2020

Kortingsbonnen van onze bevoorrechte sponsoren

Programma van zuidfoor 2020

De zuidfoor is de belangrijkste kermis van België. Deze Brusselse foor onthaalt maar liefst meer dan 1,5 miljoen bezoekers per maand ! Zij start jaarlijks het weekend voor de nationale feestdag van 21 juli en loopt door tot een beetje na 15 augustus.

De Zuidfoor in Brussel bekoort jong en oud sinds 1880.

De Zuidfoor is een niet te missen evenement in Brussel-stad ! Het betreft een evenement dat jong en oud bekoort, en leuk om te weten is dat de allereerste kermis van Brussel al plaats vond in 1880.

Een kermisfeest om de 50 jaar onafhankelijkheid van België te vieren

De allereerste editie van deze kermis in Brussel zag het daglicht al in 1880 op de Zuidlaan. Dat was op vraag van de handelaars, ter gelegenheid van de festiviteiten van de 50ste verjaardag van de onafhankelijkheid van België.

Het toenmalige Gemeentebestuur van Brussel besliste dat de drie kermissen die toen regelmatig plaats vonden, die van de Grote Markt, het Martelarenplein en de Graanmarkt, zouden verenigd worden tot één grote kermis. Deze nieuwe kermis kreeg vanaf 1885 een vaste plek op de jaarlijkse agenda.

Waarzeggers en worstelaars maken plaats voor de allernieuwste technologieën

Natuurlijk heeft de Kermis van Brussel doorheen de jaren de nodige evoluties gekend. De traditionele waarzeggers, worstelaars en draaimolens op stoom hebben ondertussen plaats gemaakt voor sensationele en hoogtechnische attracties. Het reuzenrad, botsauto’s, XXL-attracties van de laatste generatie, … zij maken de kermissen vandaag de dag tot een groot succes.

Daarnaast kunt u, terwijl u de Zuidlaan afslentert, tevens genieten van de heerlijke traditionele kermislekkernijen zoals

  • kramen met caricolen en andere schelpdieren,
  • lekkere zoeternijen zoals suikerappels, suikerspinnen,
  • frietkramen, hamburgers en andere hartige lekkernijen,
  • lekkere wafels, oliebollen, pannenkoeken en andere zoetigheden.

In het totaal zijn er meer dan 120 attracties, draaimolens en eetkramen die een maand lang de Zuidlaan bezetten. De kermis is dagelijks open van 15 uur tot 1 uur ’s nachts, en vanaf het ondergaan van de zon toveren de duizenden neonlichtjes van de attracties een totaal andere lichtgevende wereld. Kom lekker genieten van een ritje op de molen in nachtelijke sfeer, om de avond vervolgens af te sluiten met een zak smeuïge smoutebollen. Er worden trouwens tal van toffe evenementen georganiseerd gedurende de ganse Zuidfoor in Brussel.

Praktische informatie zuidfoor 2020

Deze bladwijzer herneemt de samenstelling van Zuidfoor per type kermisattractie (bv. Grote Sensaties, frietkramen, andere draaimolens, ...). Indien wij over de informatie beschikken, tonen wij een gedetailleerde kaart, de openingsuren en andere nuttige informatie.

Waar vindt het evenement plaats ?

Treinstation

Betaal Parking

Veiligheid

Kortingsbon

Deze website biedt u 41 kortingsbonnen voor De kermis in Bruxelles

Openingsuren

Iedere weekdag van 15h tot 1h.
Ieder weekend van 15h tot 2h.
De dagen voor een feestdag van 15h tot 2h.

Verstuur een email

Zoeken


Zoek een evenement of attractie


Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Cookies en privacy

© Copyright 2021 - Kermisfeest - Wettelijke bepalingen - Inleiding en contact

Gebruiksvoorwaarden van de website en bescherming van de persoonlijke gegevens

All rights reserved | Communication - Ontwerper van de website : E-net Business