Logo

Agenda met kermissen Het carnaval in Halle 2020

Het carnaval in Halle 2020

Het carnaval in Halle gaat door van zaterdag 21 maart 2020 tot maandag 23 maart 2020. U kunt 2 kortingsbonnen uitprinten.

Het carnaval in Halle In het kort...

Het Halse carnaval is volgens het aantal feestvierders verspreid over alle dagen het grootste carnaval van het land. Halle is ook niet voor niets de Carnavalhoofdstad van Vlaanderen. Het is een groots gratis evenement waar alle inwoners uit de streek zich kunnen terugvinden.

Het Halse carnaval bestaat al sinds 1403, gebaseerd op de stadsarchieven van betalingen aan doortrekkende “pijpers en blazers”. Het heette destijds “Sinte Greef”, genaamd naar een onbestaande heilige, en men kocht dan koeken mannetjes in de vorm van deze heilige. Eind 19de eeuw, begin 20ste eeuw deed de kerk een flinke poging dit verderfelijke feest te verbannen waardoor menig Hallenaar het hele jaar door zijn geld spaarde om naar Binche te trekken op Vastenavond. Dat vonden de Halse handelaars niet goed, en zij richtte in 1905 Halattration op en haalden met Halfvasten een kermis en stoet naar Halle. Het werd het grote en moderne carnavalsfeest dat Halle vandaag kent, met één van de grootste kermissen van het land met niet minder dan 120 attracties. Tijdens deze kermis kunt u ook carnavalsmuziek beluisteren op Carnavalradio Halle, een initiatief van de stadsradio van Halle.

Kortingsbon het carnaval in halle 2020

Geniet van 2 kortingsbonnen voor Het carnaval in Halle. Ter herinnering, deze bonnen zijn niet geldig op dagen met een verlaagd tarief en niet cumuleerbaar. Klik hier om de kortingsbonnen te printen voor dit evenement. Het carnaval in Halle is toegankelijk vanaf 21-03-2020 tot 23-03-2020

Uw tofste kermisattracties het carnaval in halle 2020

Het carnaval in Halle groepeert een serie kermisattracties. De leden hieronder respecteren het kwaliteitshandvest kermis-feest.be die te consulteren zijn op deze website. Het zijn aanbevolen kermisattracties

Praktische informatie het carnaval in halle 2020

Deze bladwijzer herneemt de samenstelling van Het carnaval in Halle per type kermisattractie (bv. Grote Sensaties, frietkramen, andere draaimolens, ...). Indien wij over de informatie beschikken, tonen wij een gedetailleerde kaart, de openingsuren en andere nuttige informatie.

Samenstelling van Het carnaval in Halle

Dit is de lijst met de aanwezige kermisattracties per specialiteit.

Frietkramen - Smoutebollen
Allerlei Lekkernijen

Kortingsbon

Deze website biedt u 2 kortingsbonnen voor Het carnaval in Halle

Verstuur een email

Zoeken


Zoek een evenement of attractie

Pasen 2020

Voorjaar 2020


Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Cookies en privacy

© Copyright 2020 - Kermisfeest - Wettelijke bepalingen - Inleiding en contact

Gebruiksvoorwaarden van de website en bescherming van de persoonlijke gegevens

All rights reserved | Communication - Ontwerper van de website : E-net Business